Актуално

Начало | Актуално

Управителният съвет на НИП избра г-жа Миглена Тачева за директор на НИП за още един мандат

05.04.2021
Управителният съвет на Националния институт на правосъдието избра г-жа Миглена Тачева за директор на НИП за още един мандат. Решението бе взето със 6 гласа „за“ и един „против“ от 7-членния УС на заседание, излъчвано онлайн в реално време.
 
Председателят на ВАС Георги Чолаков, главният прокурор Иван Гешев,  двамата представители на ВСС съответно от Съдийската и Прокурорската колегии Красимир Шекерджиев и Евгени Иванов, министърът на правосъдието Десислава Ахладова и проф. Сашо Пенов от Юридическия факултет на СУ „Климент Охридски“ гласуваха за г-жа Миглена Тачева. Против гласува председателят на ВКС и председател на УС на НИП Лозан Панов. 
 
Преди гласуването Управителният съвет на НИП прие отчета за дейността на директора на Института за първия 5-годишен мандат /2016-2021 г./ Шестима от членовете на Управителния съвет на НИП оцениха дейността като „много добра“, оценката на г-н Лозан Панов бе „добра“. Решението на УС за преизбиране на директора на Института влиза в сила в деня, следващ изтичането на първия мандат.
 

 


назад