Актуално

Начало | Актуално

Лятно училище за млади професионалисти от Югоизточна Европа посветено на противодействие на корупцията и интегритета на магистратите

05.07.2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В периода 4 – 8 юли 2022 г. Националният институт на правосъдието съвместно с Регионалната антикорупционна инициатива (RAI) е домакин и съорганизатор на 17-то издание на лятното училище за млади професионалисти от Югоизточна Европа, посветено на противодействие на корупцията и интегритета на магистратите. Г-жа Десислава Гоцкова, ръководител на Секретариата на Регионалната антикорупционна инициатива и г-жа Силвия Димитрова, заместник-директор на НИП откриха събитието и пожелаха ползотворна работа на участниците. Във връзка с Българското председателство на Централноевропейската инициатива с приветствие към гостите се обърна г-н Станислав Тодоров от МВнР.

 

През следващите дни екип от български и международни лектори и модератори ще дискутират с млади колеги от Албания, Босна и Херцеговина, България, Северна Македония, Република Черна Гора, Молдова, Румъния и Сърбия относно ценностите на професионалната почтеност, независимост и безпристрастност на съдебната власт.

 

 

 

  

  


назад