На 7 март 2022 г. (понеделник) от 14.00 ч. през платформата ZOOM Националният институт на правосъдието ще проведе виртуална дискусия на тема „От създаването до прилагането: въпроси и отговори за ваксините. Юриспруденция“, с участието на адвокат Мария Шаркова, управляващ съдружник в специализираното адвокатско дружество по медицинско право „Шаркова и партньори“.

 

Дискусията ще обхване въпроси, касаещи провеждането на клинични изпитвания на ваксините срещу COVID-19 - фази, продължителност и изисквания, разрешение за употреба, постмаркетингово проследяване на безопасността и ефикасността им. Ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с йерархията на източниците на научна информация - как оценяваме данните и източниците, от които черпим информация, както и въпроси, свързани с отговорността при настъпване на нежелани постваксинални реакции, както и въпросите, свързани с ваксинопрофилактиката в юриспруденцията на съдилищата в САЩ.

 

Адвокат Мария Шаркова е завършила право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специализирала е медицинско право в САЩ и работи в областта на медицинското право над 10 години.

 

Срещата с адвокат Шаркова, е част от поредицата инициативи, които НИП организира във връзка с кризата, предизвикана от COVID-19. Началото бе поставено на 14 декември 2021 г. с виртуален разговор с д-р Мирослав Ненков, анестезиолог във Военно-медицинска академия, за ползите от ваксинация срещу COVID-19 като начин за овладяване на пандемията, в който се включиха над 160 магистрати, съдебни служители и други представители на професионалната общност.

 

Каним Ви да се включите в срещата с адвокат Мария Шаркова, като се регистрирате на следния линк: https:isupo.nij.bg

 

Лице за контакт: Ангелина Лулчева – програмен сътрудник,  дирекция „ТОМОМ“, имейл: a.lulcheva @nij.bg; тел. 02/9359 144

Всички категории

Последни новини

Skip to content