Уважаеми колеги – магистрати и съдебни обучители,

            Каним Ви да вземете участие в кръгла маса за обсъждане на стандарти за съдебно обучение за ефективно упражняване на длъжностите „съдия“, „прокурор“, „следовател“ и „административен ръководител“ в органите на съдебната власт, разработени по проекта на НИП „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистратите и съдебните служители”. Кръглата маса ще се проведе присъствено на 31.01 – 01.02.2022 г. в гр. София, хотел „Балкан“, зала „Средец“ и онлайн чрез видеоконферентна връзка. На събитието са поканени членовете на Висшия съдебен съвет, Управителния съвет на НИП, Програмния съвет на НИП, представители на професионалните съсловни организации на съдиите, прокурорите и следователите, неправителствени организации, членуващи в Съвета по прилагане на актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната власт, съдебни обучители и магистрати.

            Заявки за участие в кръглата маса се подават до 26.01.2022 г. чрез системата ИСУПО, достъпна на интернет адрес https://isupo.nij.bg/#/forms/complete?id=622 или на лицето за контакт: Нина Димова, тел. 02 93 59 143, е-mail: n.dimova@nij.bg. Потвърдилите участие в кръглата маса чрез видеоконферентна връзка ще получат линк на посочените електронни пощи.

            За участие в присъствена форма на кръглата маса е необходимо потвърждение от страна на НИП.

            В конферентната зала ще се допускат участници, които:

             - са ваксинирани или преболедували COVID-19, удостоверено с валидни документи за ваксинация или за преболедуване или

           - представят отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в обекта/мероприятието изследване по метода на полимеразно верижна реакция за COVID-19 или бърз антигенен тест (до 48 часа преди влизане в обекта/мероприятието), удостоверено чрез валиден документ или удостоверение за наличие на антитела срещу SARS-CoV-2.

            Разработените стандарти от работните групи по проекта са достъпни на сайта на НИП, раздел „Правосъдие през XXI век – проект ОПДУ“, Стандарти за съдебно обучение (https://www.nij.bg/Articles/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid=2948).

           

           Програма на събитието

     

Очакваме Ви!

Всички категории

Последни новини

Skip to content