Knowledge grows together with us

На 24 и 25 април 2012 г. Регионална инициатива за борба с корупцията и Националният институт на правосъдието организират конференция на тема “Създаване на мрежа за съдебно обучение в Югоизточна Европа – първа стъпка към изграждане на структура за интегрирано правно обучение в региона за борба с корупцията”.

Конференцията е първа част от проект, който се финансира от Държавния департамент на САЩ и е насочен към институциите за съдебно обучение в региона. Основната цел на проекта е засилване на  сътрудничеството между институциите за съдебно обучение в Югоизточна Европа и насърчаване обмяната на информация и опит в областта на борбата с корупцията.

В двудневния форум ще вземат участие директорите на школите за обучение на магистрати в Югоизточна Европа (Хърватия, Босна и Херцеговина, Албания, Косово, Македония, Молдова, Черна гора, Румъния, Сърбия), представители на посолствата на държавите-участници в проекта, съдии, прокурори, членовете на Висшия съдебен съвет.

Конференцията ще бъде открита (вторник, 24 април, 10.00 часа) от Министъра на правосъдието Диана Ковачева, Радка Петрова – член на Висшия съдебен съвет, Едуард Дунга – ръководител на Секретариата на регионалната инициатива за антикорупция и директора на НИП Драгомир Йорданов.

Място на провеждане: „Кемпински Хотел София”, зала София 1.

 

Skip to content