Knowledge grows together with us

На 29 май 2023 г. ЮНЕСКО и Институтът по правата на човека “Бонаверо” към Юридическия факултет на Оксфордския университет стартират ново издание на глобален безплатен многоезичен масов отворен онлайн курс (MOOК) за представители на съдебната власт, посветен на международните и регионалните стандарти за свободата на изразяване и безопасността на журналистите.

Курсът, който ще бъде достъпен на английски, френски, испански, арабски, китайски, руски и португалски език, се основава на успешния MOOК на ЮНЕСКО и Института „Бонаверо“ по въпросите на свободата на изразяване, проведен през 2021 г.

Можете да се регистрирате за участие на следния линк: https://on.unesco.org/3ydrgS2

Повече информация за MOOK можете да намерите тук .

Този безплатен онлайн курс се състои от пет модула и ще се проведе между 29 май и 30 юни 2023 г. Курсът ще се води от експерти в областта на правата на човека и свободата на изразяване и ще включва гост-лектори на високо равнище, като специални докладчици на ООН, съдии от регионални съдилища по правата на човека, прокурори и адвокати по правата на човека. На участниците, които успешно завършат курса, ще бъде издадено удостоверение за завършен курс.

Skip to content