Knowledge grows together with us
     

В рамките на проекта „Качествено професионално обучение за повишаване ефективността на правосъдието”, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, Националният институт на правосъдието организира обучение на тема "Инструменти на ЕС за взаимно признаване на актове, постановени в производства с наказателноправен характер – практически аспекти", което ще се проведе в гр. София в периода 10-12.12.2018 г. Обучението е с практическа насоченост и има за цел повишаване на знанията и практическите умения на съдиите и прокурорите за прилагане на законодателството, свързано с взаимното признаване на актове, постановени в производства с наказателноправен характер в държавите членки на ЕС, като се поставя акцент върху Европейската заповед за разследване и актовете за обезпечаване, конфискация и отнемане на имущество.

 

Програмата на обучението е разработена от експертен екип от преподаватели в състав: Божидар Джамбазов – прокурор във Върховна касационна прокуратура, Ангелина Лазарова – съдия в Апелативен съд Варна, Национално лице за контакт на НСММСНДРБ, Татяна Грозданова-Чакърова- съдия в Окръжен съд София и член на НСММСНДРБ и г-жа Десислава Гоцкова – главен експерт, Министерство на правосъдието.

 

Съдиите, които проявяват интерес да участват в обучението, могат да потвърдят това до 23 ноември 2018 г. чрез попълване на електронна заявка

Командировъчните разходи на участниците в обучението са за сметка на проекта. Практическа информация

Лице за контакт: Виктория Ангелова – тел. 02 9359 178, е- поща: v.luleva@nij.bg

Skip to content