Knowledge grows together with us

 

В периода м. юни 2015 г. – м. април 2016 г. Националният институт на правосъдието реализира  проект „Пилотиране на дистанционен обучителен курс по антидискриминация на Програмата „Обучение по права на човека за юристи” на Съвета на Европа (HELP)”. Всички дейности бяха осъществени с финансовата подкрепа на Фонда за двустранни отношения по Програма БГ 14 „Повишаване на капацитета и сътрудничество в областта на съдебната система” на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014 г. В хода на изпълнението бяха преведени на български език и адаптирани към българската правна среда два моделни курса, разработени по програмата „Обучение по права на човека за юристи” на Съвета на Европа (HELP) – по антидискриминация и право на убежище.

Успешно бяха реализирани и присъствени срещи, както следва: две в рамките на пилотното издание на курса по антидискриминация и една за курса по право на убежище.

Изключително високо бяха оценени от участниците и проведените работна среща на тема „Антидискриминация” и кръгла маса „Право на убежище”. Основната идея при организацията и на двете събития беше да се срещнат гледни точки на експерти от различни институции, които практически борявят със съответната тематика.

Националният институт трайно ще включи адаптираните електронни обучения по антидискриминация и право на убежище в годишната си програма.

 

Този тeкст е създаден с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Националния институт на правосъдието и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Програмния оператор или на Донора.

 

Skip to content