Националният институт на правосъдието /НИП/ бе домакин на Втората международна конференция на съдебните обучителни институции в Централна и Източна Европа, която се проведе в София на 31 март-2 април 2008г. в сградата на Института. Домакин на първата такава конференция през март 2007 г. бе румънският Национален институт на магистратурата.

Конференцията има за цел да насърчи обмена на опит сред съдебните обучителни институции в Централна и Източна Европа в светлината на европейската цел за създаване на зона на “свобода, сигурност и правосъдие”. Специално внимание ще се обърне на институционалното развитие и обучителните дейности на НИП.
В тридневната среща взеха участие представители на съдебните обучителни институции в Австрия, Македония, Полша, Румъния, Словакия, Хърватска, Чехия и България.
Конференцията бе открита от председателя на ВКС проф. Лазар Груев,  съдия Виктор Хол – генерален секретар на Европейската мрежа за съдебно обучение и д-р Волфганг Хойсел – директор на Европейската правна академия (ERA).

Всички категории

Последни новини

Skip to content