На 6 юни 2012 година, сряда в 11,00 часа в конферентната зала на Националния институт на правосъдието, ул. „Екзарх Йосиф”, Nº 14 ще се проведе публична лекция на тема “Международната академия за антикорупция – основни цели и приоритети”.

      Ръководителят на Международната академия за антикорупция, г-н Мартин Кройтнер ще представи мисията на тази обучителна институция, която е съвместна инициатива на Република Австрия, ОЛАФ, Службата на ООН за борба с наркотиците и престъпността и на други институции и неправителствени организации. От българска страна съучредители на Международната академия за антикорупция са Министерство на правосъдието и Министерство на вътрешните работи. МАА работи от 8 март 2011 година.

      Г-н Мартин Кройтнер се придружава от г-жа Клаудия Бандион-Ортнер, старши съветник в МАА и бивш министър на правосъдието на Република Австрия.

      По време на двудневното си посещение в България, делегацията от МАА има срещи с ръководителите на различни български институции в областта на правосъдието и вътрешния ред.

Skip to content