Националният институт на правосъдието – домакин на международен семинар „Събиране и признаване на доказателства по наказателни дела между страните членки относно тяхната допустимост”

 

На 8 ноември 2012 година (четвъртък,  9,00 часа в конферентната зала на НИП) ще бъде открит семинар на тема „Събиране и признаване на доказателства по наказателни дела между страните-членки относно тяхната допустимост”.  Събитието се реализира в рамките на проект „Наказателно правосъдие II”, финансиран от Европейската комисия. Този нов проект е с наказателноправна насоченост и има за цел да повиши доверието между европейските съдии и прокурори с оглед прилагането на доказателства по наказателни дела, събрани в друга страна членка, за да се гарантира тяхната допустимост.
Националният институт на правосъдието е член на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) и за първи път ще бъде домакин на подобен международен форум. В обучението ще вземат участие 50 магистрати от България, Чехия, Финландия, Франция, Холандия и Румъния. Лекторите са от Белгия и Испания. Специален гост на двудневното обучение ще бъде г-н Луиш Перейра, Генерален секретар на ЕМСО.
 

 


Skip to content