Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”,   съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и е на обща стойност 651 000 лв.

На 3 ноември 2009 г. (10.00 часа в зала 42) на Националния институт на правосъдието официално ще бъде дадено началото на проекта “Създаване на мрежа от съдии-координатори по право на ЕС”.

Целта на проекта, който е с продължителност 18 месеца,  е повишаване на капацитета на българските съдилища за прилагане правото на Европейския съюз посредством обособяването на специализирано юридическо пространство за предоставяне на помощ от съдии към съдии и изграждане на ефективно функционираща мрежа от съдии-координатори по право на ЕС.

На откриването ще присъстват членове на Висшия съдебен съвет, ръководителите на съдилищата в София и магистрати, които ще бъдат приветствани от проф. Лазар Груев, председател на Върховния касационен съд и председател на Управителния съвет на НИП и от г-жа Радка Петрова, председател на комисията „Професионална квалификация, информационни технологии и статистика” към ВСС.

Всички категории

Последни новини

Skip to content