Одобрени са три международни проекта по Програма „Наказателно правосъдие” на Европейската комисия , в които НИП  ще участва като партньор.
Първите два проекта са на Френската национална школа на Магистратурата на теми „Номадски малцинства от непълнолетни в ЕС” и „Жертвите на престъпление в наказателния процес”.
Третият проект е на Съдебната школа към Генералния съвет на съдебната власт на Кралство Испания и е на тема  „От национален към европейски съдия. Нужда от единни критерии за действие по отношение на изпълнение на наказанията”.
Ангажиментите на  НИП са различни за всеки един от проектите, като сред тях  са осигуряване  участие на български магистрати  в учебни посещения и конференции в чужбина,  определяне на лектори и научни референти за целите на проектите  и домакинстване на учебно посещение на група чужди магистрати в България. 
Подробности за проектите и дейностите по тях, както и информация как български магистрати могат да кандидатстват за участие, очаквайте в близките седмици на сайта на НИП.
 

Skip to content