На 5 и 6 юни 2012г. председателят на Международната академия за антикорупция Мартин Кройтнер посети за първи път България по покана на Националния институт на правосъдието. В състава на делегацията участваше и Клаудия Бандион-Ортнер, старши съветник в Академията и бивш министър на правосъдието на Република Австрия.
В рамките на двудневното си посещение в България, делегацията от Международната академия за антикорупция проведе срещи с ръководителите на различни български институции в областта на правосъдието и вътрешния ред.
На 6 юни той изнесе публична лекция за основните цели и приоритети на създадената през 2011-та година академия, седалището на която е в Люксенбург, Австрия. Международната академия за антикорупция представлява съвместна инициатива на Службата на ООН по наркотиците и престъпността, Република Австрия, Европейската служба за борба с измамите и др. публичини институции. МП и МВР на България са съучредители на Академията.
В момента Международната академия за антикорупция има членове от 75 държави и работи тясно с няколко международни организации по въпросите на превенцията и противодействието на корупцията.
 

 

Skip to content