Федералният съдия Барбара Ротстийн ще изнесе публична лекция на тема: „Научното познание и ролята на експерта в съдебната зала”. Събитието ще се състои на 21 септември (сряда) от 9.30 ч. в конферентната зала на Националния институт на правосъдието.

Съдия Барбара Ротстийн е директор на Федералния център по правосъдие от 2003 г., като преди това е била федерален съдия в западния съдебен окръг на Вашингтон, а от 1987 г. до 1994 г. е била Председател на съда. Освен дългогодишна съдийска практика, тя притежава богат опит като адвокат и прокурор.

Федералният център по правосъдие във Вашингтон е организация за изследвания и обучение на федералните съдии. През 1967 г. Конгресът създава ФЦП с цел да се укрепи капацитета на съдебната администрация в САЩ.

Проявата  в НИП е в рамките на четиридневното посещение на съдия Ротстийн в България по покана на Американското посолство.

Поканени са представители на съдебната система, изпълнителната власт, академичните среди, професионалните и неправителствените организации и журналисти.

Skip to content