Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) обявява покана за кандидатстване за регионални обмени в рамките на Програмата за обмен 2022. Регионалните обмени имат за цел да насърчат взаимното доверие и сътрудничеството между магистрати и съдебни служители от съседни държави, които работят по дела с трансграничен характер. 


Съгласно условията на програмата съдии, административни съдии и съдебни служители от България ще имат възможност да обменят опит и добри практики със свои колеги от Гърция. За обмен с Румъния могат да се заявят съдии, административни съдии, прокурори, следователи и съдебни служители. Обмените могат да бъдат индивидуални или групови (до двама участници) с продължителност до пет дни и следва да бъдат осъществени в рамките на настоящата календарна година. Приоритетно ще бъдат разглеждани мотивирани заявления на кандидати, които работят в близост до границата (до 150 км.), работят по дела с трансграничен характер и/или поддържат професионални контакти с колеги от Гърция или Румъния.


ЕМСО не покрива разходи за превод, както и разходи на приемащата институция.

 

Реципрочността не е задължително изискване за участие в двустранен обмен;


Краен срок за провеждане на обмените: 31 декември 2022г.


Срокът за подаване на кандидатурите е до 25 март 2022г. през платформата на ЕМСО /раздел регионални обмени/.

Към всяка кандидатура се прилагат следните документи:

Проект (по образец)

Споразумение за домакинство (попълва се от домакина) 

Допълнителна информация за регионалните обмени можете да намерите тук.

 

 

Лица за контакт:


Станимир Керемидчиев, програмен ръководител, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати” (ел.поща: s.keremidchiev@nij.bg, телефон: 02/9359 120)

 

Калина Цакова, програмен ръководител, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати” (ел.поща: k.tzakova@nij.bg, телефон: 02/9359 152) 

Skip to content