Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) обявява покана за участие в краткосрочни стажове за административни ръководители на съдилища и прокуратури – част от нейната Програма за обмен 2017. Като представител на Мрежата за България, Националният институт на правосъдието координира заявяването на заинтересуваните магистрати, като подборът и разпределението се извършва директно от ЕМСО

1 – Дати и място на провеждане на стажа:

В рамките на Програмата одобрените български магистрати ще имат възможност да проведат едноседмични специализирани стажове при техен колега в страна членка на ЕС, съобразно реда и условията, възприети в Европейската мрежа за съдебно обучение.

2 – Условия за кандидатстване:

За нея ще могат да кандидатстват български съдии, прокурори и следователи, които владеят отлично език, на който ще се провежда стажа. Темите, които е препоръчително да се засегнат, са изброени в поканата за кандидатстване тукEN and FR

Заявките за участие се попълват електронно, съобразно приложените указания и се изпращат в Европейската мрежа за съдебно обучение до 19.00 часа на 23-ти юни 2017 г. (петък) включително. ЕМСО не допуска получаването на заявки от кандидата след този срок.

Заявките за участие се изпращат на английски или френски език.

Задължително е предоставянето на документ за владеене на език, който доказва владеене на съответния чужд език на ниво не по-ниско от В2 съгласно Общата европейска езикова рамка

Ако кандидатът е предоставял вече такъв документ при електронно кандидатстване за Програмата за обмен, може да пропусне да приложи такъв, но следва да уведоми лицата за контакт, дадени в точка №16

3 – Критерии за участие:

За тази покана ще могат да кандидатстват всички български съдии, прокурори и следователи, като предимство ще се дава на тези от тях, които:

             ·   Не са участвали в предишни краткосрочни и дългосрочни стажове по Програмата за обмен;

             ·   Кандидатствали са, но не са били одобрени при други покани за Програмата за обмен

             ·   Не са участвали за предходните 12 месеца в международни обучения/стажове, организирани от Националния институт на правосъдието с цел да се избегне дублирането на обучения и участници.

             ·   Участвали са активно в организирането на Програмата за обмен в страната като приемна страна или са приемали на индивидуален стаж европейски магистрати в страната.

 

4 – Указания за попълване на електронната заявка:

  1. Запознайте се с указанията за попълване на ЕМСО – EN and FR
  2. Влизате на сайта
  3. Натискате бутона за краткосрочни стажове (Short Term exchanges/Stages court).
  4. Игнорирайте изискването за въвеждане на код.
  5. Натиснете бутона за кандидатстване (Apply/Postuler).
  6. Въведете коректно всички изисквани данни от ЕМСО в информационните кутийки.
  7. След таблицата с предложените места, за вида обмен Type of Exchange / Type de stage отбележете кутийката Presidents-Chief Prosecutors/Chefs de juridiction
  8. Продължете попълването на заявката
  9. Мотивацията Ви не трябва да превишава 255 знака включително интервалите.
  10. Натиснете бутона (Send Documents/Envoyer les documents) за прилагане и изпращане на документи, изисквани от това обявление (сертификат за владеене на език и други). Автоматично ще Ви излезе имейл прозорец с необходимия адрес. Приложете въпросните документи и го изпратете на адресата. Ако сте изпращали вече такива за кандидатстване по дейности на Програмата за обмен, не прилагайте документи, но изпратете имейл на автоматично посочения адресат, за да го уведомите за това
  11. Ако имате технически проблем с изпращането на въпросното писмо, моля изпратете го директно на лицата за контакт от точка №16 и игнорирайте това изискване в заявката.
  12. Натиснете бутона за потвърждение (Submit application/Envoyer la candidature). Това изпраща в ЕМСО Вашата заявка.
  13. На екрана Ви се изписва потвърждение за приетата заявка с уникален код. Запишете и запазете този код някъде, защото ще Ви е необходим по-късно.
  14. Ще получите имейл с потвърждение от ЕМСО за регистрирането на Вашата заявка с код до 48 часа. Ако не получите такъв, моля да се свържете с екипа на Обменната програма на адрес exchangeprogramme@ejtn.eu и да го информирате за проблема.
  15. Кандидатстването се извършва изцяло от начало до край. Не можете да запазите част от информацията и да продължите по-късно. Ако прекъснете попълването на заявката по каквато и да било причина, ще се наложи да я започнете отначало.
  16. За допълнителна информация и съдействие се обръщайте към служителите на дирекция „Институционални и международни отношения” на НИП старши експерт Ралица Иванова (r.ivanova@nij.bg, тел. №02/9359 154) и младши експерт Станислав Григоров (s.grigorov@nij.bg, тел. №02/9359 118).

 

За повече информация виж приложенията:

ПРАВИЛА ЗА УЧАСТИЕ И ФИНАНСОВИ УСЛОВИЯ  EN/ FR

ПОКАНА И УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ  EN/ FR

УКАЗАНИЯ НА ЕМСО ЗА ПОПЪЛВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЕТО – EN/ FR

Skip to content