Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) открива процедура за кандидатстване по Програмата за обмен 2021, както следва:

Общи обмени

 

Специализирани обмени

 

Обмени на административни ръководители 

 

Двустранни обмени между съдилища и прокуратури 

Програмата е насочена към магистрати – съдии, прокурори и следователи със силна професионална мотивация и добри познания на съответния работен език;

Кандидатстването се осъществява чрез електронна заявка

В случай че участник е разпределен в повече от един обмен, той следва да избере обмена, в който ще се включи. Допуска се участието само в един от посочените обмени.

Одобрените от ЕМСО участници ще бъдат уведомени на посочените от тях електронни адреси през м. април 2021 г.

Крайният срок за кандидатстване е 26 февруари 2021 г., само за двустранни обмени между съдилища и прокуратури срокът е 19 март 2021 г.

През тази година ЕМСО въвежда извънредно правило за одобрените кандидати по Програмата за обмен 2020, които не са имали възможност да осъществят обмена си, поради отказ за организирането му от страна на приемащата институция вследствие на пандемията от коронавирус. Тези магистрати ще бъдат класирани с приоритет в Програмата за обмен  2021, ако все още желаят да участват, без да се налага да кандидатстват отново. Правилото не важи за участници, които сами са се отказали от обмена.

Лица за контакт:

Калина Цакова, програмен ръководител, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати” (k.tzakova@nij.bg, тел. 02/9359 152)

Станимир Керемидчиев, програмен ръководител, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати” (s.keremidchiev@nij.bg, тел. 02/9359 120)

Skip to content