Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) обявява покана за заявяване на домакинство на краткосрочни стажове за административни ръководители в рамките на Програмата за обмен 2019.

Заявилите се за участие и одобрени от ЕМСО български магистрати ще имат възможност да приемат техен колега от страна членка на ЕС на стаж за период от 3 до 5 дни.

Периодът за провеждане на стажа не е предварително фиксиран и се определя от участниците в програмата в рамките на 2019г.

За краткосрочните стажове за административни ръководители могат да кандидатстват за домакинство български съдии, прокурори и следователи, които владеят на основно ниво още един език от официалните езици на ЕС и заемат ръководна длъжност в съда или прокуратурата. Заместниците на административните ръководители също могат да участват в тази покана.

Срокът за заявяване на интерес към краткосрочните стажове за административни ръководители е 10-ти май 2018г. (четвъртък) включително. Желаещите да приемат свой колега трябва да заявят това с имейл до лицето за контакт, определяйки работния език.

Лице за контакт: Станислав Григоров (s.grigorov@nij.bg, тел. 02/9359 118).

Skip to content