Европейският институт за публична администрация (EIPA) организира семинар на тема „Европейска заповед за разследване“ на 29-30 юни 2021г., в Брюксел, Белгия. Семинарът ще бъде организиран в хибриден формат и участниците ще могат да изберат, дали да пътуват до Брюксел или да участват дистанционно.

 

Обучението цели, както да помогне на практикуващите юристи да вникнат в многообразието от съществуващите инструменти на европейско ниво за събиране на доказателства, така и да идентифицират добри практики. По този начин семинарът ще представи различните общи инструменти за разследване, признати на ниво ЕС (съвместни екипи за разследване, искания за правна взаимопомощ, заповеди за замразяване и т.н.), като ще бъде отделено специално внимание на Европейската заповед за разследване. Анализът на тези инструменти и практически казуси ще генерират обмен на мнения и опит между участници и експерти и споделяне на най-добри практики.

 

Работният език на семинара ще бъде английски и ще бъде организиран симултанен превод на френски, полски и испански. 

 

Таксата за участие е в размер на 245 евро/човек, без значение от избрания формат (присъствен или дистанционен), и включва участие в семинара, разходи за пътуване, настаняване, хранене и материали за обучението. Ако даден участник избере присъствен формат на участие, ЕИПА ще закупи самолетния билет, ще направи хотелската резервация и ще заплати нощувките (максимум 3) директно на хотела.

 

Регистрацията става чрез уебсайта на проекта Seminar the European Investigation Order 2021 – Eipa (judcoopafsj.eu)

Skip to content