Уважаеми госпожи и господа магистрати,

Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) чрез Националния институт на правосъдието отправя покана за участие в следните лингвистични обучения:

 

1. Тематично езиково обучение в областта на  данъчното право (код LI/2019/10) – 4-6 ноември 2019 г., София, България (съгласно изискванията на организатора семинарът е предназначен за съдии и прокурори, работещи с дела в областта на данъчното право).

 

Работен език на семинара е английски. За повече информация и програма: Leagal Language Training in Tax Law

 

2. Тематично езиково обучение в областта на човешките права (код LI/2019/11) 2529 ноември 2019 г., в Немската съдебна академия във Вустрау, Германия(съгласно изискванията на организатора семинарът е предназначен за съдии и прокурори, с интерес в областта на права на човека).

 

Работните езици са английски и немски. За повече информация и програма: Legal Language Training in Cooperation in Human Rights EU Law

 

Критерии за участие:

 

  • магистрати, специализирани в съответната област
  • владеене на английски или немски език на ниво минимум B2

 

Заявление за кандидатстване:

 

Заявките за участие се попълват електронно в срок до 28 юни 2019г. (петък) до 17.00 часа. Заявка за участие

Участниците финансират авансово и организират пътуването и хотелското си настаняване съобразно изискванията на Вътрешните финансови правила на Мрежата. Командировъчните и транспортни разходи се възстановяват на участниците от ЕМСО след приключване на семинара.

Класираните кандидати ще бъдат обявени на страницата на НИП в интернет в раздел „Обучения в Европа”.

 

Лице за контакт: Ралица Иванова, програмен координатор, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 02 9359 154, ел.поща: r.ivanova@nij.bg.

Skip to content