Уважаеми госпожи и господа магистрати,
Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) чрез Националния институт на правосъдието отправя покана за участие в следните лингвистични обучения:
1. Тематично езиково обучение в областта на съдебното сътрудничество по наказателни дела (код LI/2019/01)11-15 март 2019 г., Букурещ, Румъния (съгласно изискванията на организатора семинарът е предназначен за съдии и прокурори, работещи в областта на наказателното  право).
Работните езици са английски и френски. За повече информация и програма:
2. Тематично езиково обучение в областта на съдебното сътрудничество по граждански дела (код LI/2019/02)1-5 април 2019 г., Барселона, Испания (съгласно изискванията на организатора семинарът е предназначен за съдии и прокурори, работещи в областта на гражданското право).
Работните езици са английски и френски. За повече информация и програма:
Критерии за участие:
• магистрати, специализирани в съответната област
• владеене на английски или френски език на ниво минимум B2
Заявление за кандидатстване:
Заявките за участие се попълват електронно в срок до 14 януари 2019 г. (понеделник) до 12.00 часа. 
Заявка за участие:
Участниците финансират авансово и организират пътуването и хотелското си настаняване съобразно изискванията на Вътрешните финансови правила на Мрежата. Командировъчните и транспортни разходи се възстановяват на участниците от ЕМСО след приключване на семинара.
Класираните кандидати ще бъдат обявени на страницата на НИП в интернет в раздел „Обучения в Европа”.
Лице за контакт: Ралица Иванова, програмен координатор, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 02 9359 154, ел.поща: r.ivanova@nij.bg

Skip to content