Уважаеми госпожи и господа магистрати,
 
Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) чрез Националния институт на правосъдието отправя покана за участие в следните лингвистични обучения:
 
1. Тематично езиково обучение за съдебното сътрудничество в областта на  семейното право (код LI/2019/06) – 1-5 юли 2019 г., Люблин, Полша (съгласно изискванията на организатора семинарът е предназначен за съдии и прокурори, работещи с дела в областта на семейното право).
 
Работните езици са английски и френски. За повече информация и програма:
 
 
 
2. Тематично езиково обучение в областта на съдебното сътрудничество по граждански дела (код LI/2019/07) – 26-30 август 2019 г., Букурещ, Румъния (съгласно изискванията на организатора семинарът е предназначен за съдии и прокурори, работещи в областта на гражданското право). 
 
Работните езици са английски и френски. За повече информация и програма:
 
 
Критерии за участие:
 
магистрати, специализирани в съответната област 
владеене на английски или френски език на ниво минимум B2
 
 
 
Заявление за кандидатстване:
 
Заявките за участие се попълват електронно в срок до 5 април 2019г. (петък) до 17.00 часа. Заявка за участие 
Участниците финансират авансово и организират пътуването и хотелското си настаняване съобразно изискванията на Вътрешните финансови правила на Мрежата. Командировъчните и транспортни разходи се възстановяват на участниците от ЕМСО след приключване на семинара. 
Класираните кандидати ще бъдат обявени на страницата на НИП в интернет в раздел „Обучения в Европа”.
 
Лице за контакт: Ралица Иванова, програмен координатор, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 02 9359 154, ел.поща: r.ivanova@nij.bg
 

Skip to content