Унгарската служба за защита на конкуренцията (GVH) чрез Регионалния център за конкуренция в Будапеща организират семинар на тема „Конкуренция и икономика”, който ще се проведе на 10 и 11 май 2019 г. в Будапеща, Унгария. Обучението се осъществява с финансовата подкрепа на Европейската комисия.

Програмата на двудневния семинар с работен език английски включва представяне на основни понятия и концепции в икономическата наука, както и принципите на събиране и оценяване на доказателства в областта на конкуренцията и антитръстовото законодателство.

Семинарът е предназначен за магистрати и съдебни служители работещи с дела по конкурентно право. Свободното владеене на английски език е задължително.

Крайният срок за регистрация е 1 април 2019 г. Заявките трябва да се изпратят на лицето за контакт по имейл. Одобрените кандидати ще получат потвърждение не по-късно от 8 април 2019 г.

Практическа информация

Организаторите предоставят 3 нощувки на 9, 10 и 11 май 2019 г. в Будапеща, в хотела на провеждане на семинара. Участниците организират пътуването си самостоятелно и пътните им разноски (до икономична класа) ще бъдат възстановени след приключване на събитието без разходите за местен превоз (такси, летищен трансфер, обществен транспорт) и застраховка.

Лице за контакт: Станислав Григоров, програмен координатор, дирекция „НВО”, телефон: 02 9359 118, ел.поща: s.grigorov@nij.bg.

Skip to content