УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА МАГИСТРАТИ,
 
Европейската мрежа за съдебно обучение чрез Националния институт на правосъдието набира български магистрати за участие в следните два семинара:
 
1. „Събиране и допустимост на доказателства в борбата срещу тероризма: предизвикателства и добри практики”, 28 – 29 май 2018 г., Краков, Полша.
 
 
За повече информация и програма: тук   
 
2. „Икономически престъпления: Възстановяване на активи и конфискация в ЕС”, 11-12 юни 2018г., Малта 
 
 
За повече информация и програма: тук 
 
Работният език и на двата семинара е английски.
 
2. Критерии за участие
 
• Съгласно изискванията на организатора, семинарите са предназначен за съдии, прокурори и следователи, работещи в областта на наказателното  право.
• Владеене на английски или френски език на ниво В2 / С1. 
• Приоритет ще имат магистрати, които не са участвали в обучения в чужбина през последните 6 месеца и не са класирани за участие в други предстоящи обучения в чужбина. 


3. Заявление за кандидатстване 
 
Заявките за участие се попълват електронно в срок до 9 март 2018г. (петък) 18.00 часа. 
 
Заявка за участие :
 
Европейската мрежа за съдебно обучение изплаща на участниците командировъчни, съобразно вътрешните правила на ЕМСО и покрива разходи за транспорт в размер до 400 евро за самолетен билет. Участниците сами финансират авансово и организират пътуването и хотелското си настаняване. Командировъчните и транспортни разходи се възстановяват на участниците от ЕМСО, след приключване на семинара. 
 
Класираните кандидати ще бъдат обявени на страницата на НИП в интернет в раздел „Обучения в Европа”. Лице за контакт: Ралица Иванова, програмен координатор, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 02 9359 154, ел.поща: r.ivanova@nij.bg.
 

Skip to content