Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО) чрез Националния институт на правосъдието отправя покана за участие в онлайн обучение на тема “Организираната престъпност  от историческа, икономическа и социална гледна точка”, което ще се проведе в периода 30 юни -02 юли 2021г.

Онлайн курсът е насочен към целева аудитория от наказателни съдии и прокурори (следователи) от ЕС.  Обучението ще проследи  историческия произход на мафията, след което фокусът ще бъде  изместен към по-организационно развитите престъпни групи и ще бъде направен задълбочен анализ на “новите мафии”, тези престъпни сдружения които са приспособили своята организация към местните особености, най-вече социалните и икономическите аспекти на съответната територията. Ще бъде разгледан и въпросът с „възприемането“ на мафията в обществото – влиянието, което оказват телевизионните и филмови  продукции с тематика за организираната престъпност върху „начина на съществуване“ на новите поколения престъпници.

Кандидатите следва да владеят английски или италиански език на ниво В2. Допълнителна информация за обучението можете да откриете тук.

Лице за контакт: Станимир Керемидчиев, програмен ръководител, дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати”, телефон: 02 9359 120, ел.поща: s.keremidchiev@nij.bg

Всички кандидати следва да се регистрират за участие най-късно до 15 април 2021 г. Код на обучението в ИСУПО – 2585.

Skip to content