В периода 26 – 27 ноември 2018 г. Националният институт на правосъдието ще бъде домакин на семинар на тема Основи на европейското конкурентно право” (218DV130), организиран от Академията по Европейско право. 

Семинарът е предназначен за български съдии, прокурори, младши съдии и прокурори, съдебни и прокурорски помощница от окръжните и апелативни съдилища и прокуратури, както и административни съдии.

Срок на заявяване: 09 ноември 2018 г. включително.

1. Съдържание на семинара и работен език

Целта на обучението е да запознае участниците с приложението на чл. 101 и чл. 102 от ДФЕС и вторичното конкурентноправно законодателство, с разпоредбите на ЗЗК, транспониращи Директива 2014/104/ЕС на национално ниво, както и с ролята им за прилагане на правилата за държавните помощи.

Основни теми, включени в програмата на семинара са:

·         Прилагане на практиката на чл. 101 и чл. 102 ДФЕС

·         Транспониране на Директива 2014/104/ЕС

·         Ролята на националния съдия за прилагането на правилата за държавните помощи

·         Ефективно използване на електронните бази данни за откриване на европейско законодателство и съдебна

 

Работният език на семинара е английски, с осигурен превод на български.

2. Заявление за кандидатстване и финансови условия

Заявките за участие се попълват електронно в срок до 09 ноември 2018 г. включително.

електронна заявка

Списък на участниците

Съгласно финансовите условия, на възстановяване подлежат единствено разходите на участници, живеещи извън гр. София. Настаняването в София за периода на обучението се организира от ЕРА в хотел, намиращ се в близост до мястото на провеждане на събитието. Транспортът се организира от участника, като Академията ще възстанови разходи в размер на до 300 евро за самолетен билет и до 200 евро за пътуване с влак или кола след семинара и при представяне на разходни документи от пътуването в оригинал, в срок до 1 месец след провеждане на обучението. Съгласно правилата на ЕРА, пътуването следва бъде организирано по възможно най-ефективния и рентабилен начин.

Обедите, вечерите и кафе паузите, както и обучителните материали, се предоставят от Академията по Европейско право.

Броят на местата за участие е ограничен. Всеки кандидат ще получи отговор от Академията по европейско право след изтичане на срока за кандидатстване, като можете да считате кандидатурата си за одобрена само след получаване на писмен отговор (по електронна поща) от организаторите.

Лице за контакт: Ралица Иванова, програмен координатор, дирекция „Институционални и международни отношения”, телефон: 02 9359 154, ел.поща: r.ivanova@nij.bg

Skip to content