Европейската мрежа за съдебно обучение организира Програма за обмен на млади и новоназначени магистрати (АЯКОС), която се провежда в различни градове на Европейския съюз. Избраните кандидати се изпращат в определена страна членка за една седмица в периода 05-09 ноември или 19-23 ноември. Работният език на обмените е английскиСвободните места и държавите, които ги отпускат, както и седмицата, през която приемат, може да намерите тук.
 
Условията към кандидатите са да бъдат млади и/или новоназначени магистрати, да не са участвали в обмен през 2018 г. и да имат магистратски стаж до 7 години. За заявяване на желание за участие, моля попълнете необходимите данни в електронната заявка. След това незабавно изпратете имейл с избраната държава на лицето за контакт, което е Станислав Григоров (s.grigorov@nij.bg; тел. №0888 99 99 18). Крайният срок е 31-ви октомври 2018 до края на работния ден. Поради кратките срокове ще прилага и правилото на първия по време, първи по право. Европейската мрежа за съдебно обучение не допуска получаване на заявки директно от кандидата

Моля, съобразете внимателно личната и професионалната си заетост с датите на обмените. Оттегляне на кандидатура след одобрение не е коректно и създава затруднения на всички, особено в този момент.

  
Съгласно финансовите условия, на участника се предоставят командировъчни средства за настаняване, храна и други разходи от организатора съобразно таблицата на ЕМСО за командировъчните за всяка държава членка, която можете да намерите тук. Пътуването до мястото на обмена се организира от участника в семинара, а ЕМСО възстановява транспортните разходи до 400 евро.

Мрежата превежда 70% авансово дневните, които са 5,5 за срока на обмена. След приключването му и изпращането на изискуемите документи, ЕМСО превежда останалите 30%, заедно с транспортните разходи.

 
За повече информация виж препратката:

ЕЛЕКТРОННА ЗАЯВКА НА НИП



 

Skip to content