Националната школа на магистратурата на Франция, в сътрудничество с Националния институт на правосъдието и съдебните школи на Белгия, Испания, Италия, Румъния и Холандия, организира мултидисциплинарен обучителен семинар на тема „Грижа за непридружени непълнолетни лица, които извършват престъпления в рамките на организирана престъпна мрежа“. Семинарът ще се проведе в периода 19 – 21 юни 2024 г. в гр. Рубе, Франция, за смесена група от съдии, прокурори, следователи, адвокати и други специалисти, ангажирани в областта, от посочените държави членки на ЕС, и цели да допринесе за укрепване капацитета на упоменатите категории професионалисти да зачитат ефективно процесуалните права на непридружените непълнолетни извършители на престъпления в рамките на наказателното производство, особено при по-сложни дела, свързани с трансгранична организирана престъпност, както и да улесни обмена на опит и добри практики в тази област.

Обучението се организира по проект „Дружелюбно правосъдие за непридружените непълнолетни, изправени пред престъпни мрежи“, финансиран по програма „Правосъдие“ на Европейската комисия, като всички разходи, свързани с участието в него се покриват от бюджета на проекта.

Работният език на семинара е английски.

Изискванията за участие са предметна компетентност в разглежданата област и владеене на английски език на ниво B2 или С1.

За да заявите участие в семинара, е необходимо в срок до 16 май 2024 г. да подадете заявка в ИСУПО, както и да изпратите кратко CV на английски език на ел. поща: k.kirilova@nij.bg

Лице за контакт: Корнелия Кирилова, програмен ръководител ТОМОМ, тел. 02 9359 161.

Skip to content