Институтът CEELI организира семинар на тема „Противодействие на делата SLAPP в региона на Централна и Източна Европа“, който ще се проведе на 26 и 27 февруари 2024 г. във Вила Гребовка, Прага.

Събитието е предназначено за съдии и адвокати от България, Хърватия, Чешката република, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Работният език е английски.

Целта на обучението е да предостави на участниците общ преглед на механизмите на европейската и националната правна рамка, насочени към стратегически дела срещу участието на обществеността (SLAPP), предложената директива на ЕС за борба с SLAPP, която предоставя на съдилищата и адресатите на SLAPP инструменти за борба с явно необосновани или злоупотребяващи съдебни производства, и нейните основни елементи (ранно прекратяване на явно необосновано съдебно производство, процесуални разходи, обезщетение за вреди, възпиращи санкции и защита срещу решения на трети държави), както и да повиши знанията и уменията на съдиите и адвокатите за ефективно справяне с тези съдебни производства.

Повече информация за целите и съдържанието на обучението можете да откриете в приложената брошура, включително линк към формуляра за кандидатстване:

Информация за обучението

Институтът CEELI ще покрие разходите за транспорт и настаняване на одобрените кандидати.

При интерес за участие в обучението е необходимо в срок до 20 декември 2023 г. да попълнете следния формуляр за кандидатстване.

Лице за контакт: Arlind Puka, Еmail: arlind.puka@ceeli.eu

Skip to content