На 10.07.2024 г. Националният институт на правосъдието и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) подписаха меморандум за сътрудничество, който цели да осигури качествено професионално обучение в областта на финансово-икономическите знания и умения на съдиите, прокурорите и следователите. Сътрудничеството предвижда и разработване на самообучителни ресурси и учебни материали в тази област.

Двете институции изразиха готовност да работят заедно за професионалното развитие и личностното усъвършенстване на кадрите в съдебната система. Чрез съвместни образователни инициативи и форуми за обмен на професионален опит, НИП и ВУЗФ ще интегрират модерни методи за обучение, които ще подпомагат активно ангажиране на участниците.

За контакти и допълнителна информация:

Национален институт на правосъдието: Люба Райнова, директор на дирекция „Текущо обучение и международен обмен на магистрати“,НИП, l.rainova@nij.bg

Висше училище по застраховане и финанси: проф. д.и.н. Евгени Евгениев, заместник-ректор по администрация и проекти,ВУЗФ, e.evgeniev@vuzf.bg.

Сътрудничеството с академичната общност за целите на съдебното обучение е ключов приоритет на Института, формулиран в Стратегическия план на НИП 2023 – 2026 г. В рамките на това сътрудничество Икономическият университет-Варна вече 7 година обучава студенти по специалност „Съдебна администрация“.

Skip to content