Националният институт на правосъдието открива процедура за подбор по чл. 32, ал. 1, т. 2 от ВПОРОДНИП на постоянен преподавател по гражданско право и процес за провеждане на задължителното първоначално обучение на кандидатите за младши съдии, Випуск 2024-2025 г.

В процедурата могат да участват съдии, временни преподаватели, включени в базата данни по чл. 12 от Вътрешните правила за организацията и реда на обучителната дейност в Националния институт на правосъдието.

Изискванията към кандидатите по чл. 31, ал. 1, т. 1, 2 и 3 от ВПОРОДНИП.

  1. Да са съдии, които имат най-малко осем години юридически стаж и заемат длъжност не по-ниска от съдия в окръжен или административен съд;
  2. Да имат опит в обучението на магистрати и/или са преминали специализирано обучение на обучители;
  3. Да имат висока професионална компетентност, да познават и спазват етичните норми на професионалната общност, да притежават методологически и социални умения на обучители, съобразени със специфичните потребности на участниците в учебния процес.

Срок и начин за подаване на документи:

Кандидатите за постоянни преподаватели могат да заявят писмено съгласието си за участие в процедурата, на електронната поща на НИП – nij@nij.bg, в 7-дневен срок от датата на публикуване на поканата на интернет страницата на Института.

Skip to content