1.    В средата на септември 2014 г. бе представен Аналитичен доклад по проект „Наблюдение в съдилищата по административни и наказателни дела на търсещи закрила и бежанци в Република България”, изпълняван по Програма за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 година. Достъпът до доклада бе любезно предоставен на Националния институт на правосъдието от Асоциацията за бежанци и мигранти, изпълнител на проекта.
 

2.   През 2014 г. излиза второ издание на Наръчник по Европейско право относно убежището, границите и имиграцията, в резултат от съвместна инициатива на Агенцията за основни права на Европейския съюз и Европейския съд по правата на човека. Достъпът до настоящото издание бе любезно предоставен на Националния институт на правосъдието чрез Български хелзинкски комитет.

3.    През 2012 г. е разработен Наръчник по бежанско право, предназначен за магистрати и служебни адвокати, предоставящи правна помощ на лица, търсещи закрила с отказ в хода на съдебното производство. Публикацията на материала е финансирана от Европейския съюз, чрез Европейския бежански фонд и държавния бюджет на Република България, по проект, изпълняван от Асоциация „Форум”.

Skip to content