В периода 18 - 22 ноември 2019 г. Националният институт на правосъдието е домакин на втората седмица от обменната програма за младши магистрати АЯКОС на Европейската мрежа за съдебно обучение. В програмата участват 31 младши магистрати от школите за съдебно обучение.

Младши магистрати от школите за съдебно обучение на Италия, Австрия, Латвия, Германия, Франция, Португалия, Словения и Молдова заедно със своите български колеги от випуск 2019–2020 на кандидатите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи в НИП ще имат възможност да участват в работни посещения, дискусии и лекции, посветени на европейското съдебното сътрудничество.

Програмата на обмена започна с представяне на българската съдебна система и дейността на НИП и ще продължи със запознаване на участниците с българския език и култура.

Обменната програма за младши магистрати АЯКОС е насочено към създаване на общоевропейска съдебна култура чрез повишаване знанията  и уменията на бъдещите съдии и прокурори за европейските съдебни системи и чрез обмен на добри практики, опит и възгледи.

 

Съгласно програмата на Европейската мрежа за съдебно обучение, през 2020г. всички кандидати за младши съдии, прокурори и следователи от България, взели участие в програма АЯКОС, ще посетят друга европейска школа за съдебно обучение.

Всички категории

Последни новини

Skip to content