На 18 март 2021 г. от 14:00 до 15:00 часа българско време чрез платформата Microsoft Teams ще се проведе уебинар на Европейската мрежа за съдебно обучение на тема „Въздействие на пандемията от COVID-19 за бежанците и лицата, търсещи убежище”.

Събитието е част от поредицата уебинари „в обедната почивка”, които ЕМСО организира във формат 1 тема/1 експерт/ 1 час. Лектор ще бъде Катрин Кутсопулу, административен съдия в първоинстанционен съд на Атина и заместник-председател на Международното сдружение на съдиите по въпросите на бежанците и миграцията.

По време на уебинара ще бъдат разгледани новите инструменти и процеси, въведени в системите за убежище и прием след възникване на епидемията от COVID-19. Ще бъде представено въздействието от пандемията върху лицата, търсещи убежище, съответствието с достиженията на правото на Общата европейска система за убежище (ОЕСУ) и начина, по който съдилищата се справят с тази нова ситуация. Ще бъде направен анализ на проблемите, свързани с прилагането на спешните мерки и ще се отбележат добри практики за бъдещата политика в областта на убежището.

Участието в уебинара не изисква предварително заявяване

Skip to content