Посолството на Франция в България предоставя възможност за кандидатстване за три стипендии за български магистрати – франкофони за участие в обучения , включени е каталога на Национална школа на магистратурата на Франция.
Темите на предложените обучения са, както следва:

–    „Корупция: откриване, превенция и наказателно преследване” – 17-22 октомври 2011г.
–    „Обучение на обучители” – 10-21 октомври 2011г.
–    „Борба с трафика на наркотици – установяване, задържане и конфискуване на незаконно придобито имущество” – 10-14 октомври 2011г.
–    „Ролята на правосъдието за справедливостта в търговските отношения” – 24-28 октомври 2011г.

Изискванията към кандидатите са да представят автобиография и мотивационно писмо на френски език, да работят в съответната правна област, много добро владеене на френски език.
Процедурата за подбор ще се проведе съвместно от Френският културен институт и НИП чрез езиков тест и събеседване. Одобрените кандидати ще трябва да подготвят допълнителен набор от документи, които да се представят в Национална школа на Магистратурата на Франция.
Съгласно финансовите условия, одобрените кандидати ще бъдат освободени от такса за участие и ще могат да се възползват от стипендия, покриваща престоя им във Франция. Разходите за транспорт са за собствена сметка.
Предимство ще имат кандидатите, които досега не са участвали в подобни стажове.
Краен срок за кандидатстване: 22 юли 2011г.

За допълнителна информация:
Ралица Иванова – тел.: 02 9359154, e-mail: r.ivanova@nij.bg      
 

 

Skip to content