Помагалото е съставено в изпълнение на проект „Иновативни продукти и услуги в обучението, предоставяно от НИП”, финансиран от Оперативна програма „Добро управление” чрез Европейския социален фонд, Националният институт на правосъдието. 

 

Настоящият практически наръчник съставлява своеобразен кодекс на процесуалните норми, уреждащи правораздавателната дейност на Съда на Европейския съюз, в техните актуални консолидирани версии към 1 март 2019 г. 

 

Изданието предоставя на читателите синтез на нормативната уредба на съответните процесуални институти и правни фигури и има за цел да превърне наръчника в ценно ръководство, което да дава възможност на ползващите го да се ориентират максимално обстойно и пълно в една разпръсната в множество нормативни актове процесуална уредба.

 

До момента в портала са публикувани и следните шест издания: „Административните съдилища и правото на ЕС”, „Съдебно сътрудничество по наказателноправни въпроси в ЕС“, „Медиите и съдебната власт“, „Управление на съдебната власт. Ръководство за административни ръководители“, „Съдебно сътрудничество по гражданскоправни въпроси в ЕС“ и „Европейско гражданство. Вътрешни политики на ЕС“. Достъпът до тях е за регистрирани потребители в Портала за електронно обучение на НИП на адрес: http://e-learning.nij.bg, в раздел „Виртуална читалня“. Регистрация в Портала за електронно обучение можете да направите и при избиране на съответното помагало.

 

 

 

 

 

Skip to content