Днес, 29 септември 2014г., Главният прокурор на Република Македония г-н Марко Зврлевски се срещна в НИП с директора на института г-н Драгомир Йорданов и с неговия екип.
Драгомир Йорданов представи пред македонската делегация дейността на института освен в основните му направления – начално обучение на кандидатите за младши магистрати, текущо обучение на магистрати, обучения на съдебната администрация и e-learning, също така и развитите в последните две години международни отношения на НИП, въвеждането на чуждоезиково обучение, както и нарастващия брой стажове и обучения в страни от ЕС в съдебни школи – партньори на института.
Г-н Зврлевски прояви интерес към задължителното начално обучение на младшите съдии и младшите прокурори в България и системата за кариерно развитие на магистратите в българската съдебната система.
Двете страни изразиха впечатление за доброто сътрудничество и обмен на опит между НИП и Академията за обучение на съдии и прокурори на Македония.
Посещението на Главния прокурор на Република Македония у нас се осъществява по покана на Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров.

 

Skip to content