Днес, 18 септември 2014г., Главният прокурор на Република Турция г-н Хасан Ербил, придружен от делегация от турски прокурори, се срещна в НИП с директора на института г-н Драгомир Йорданов и с неговия екип.

Драгомир Йорданов представи пред турската делегация дейността на института освен в основните му направления – начално обучение на кандидатите за младши магистрати, текущо обучение на магистрати, обучения на съдебната администрация и дистанционно обучение, също така и развитите в последните две години международни отношения на НИП, въвеждането на чуждоезиково обучение, както и нарастващия брой стажове и обучения в страни от ЕС в съдебни школи – партньори на института.

Г-н Ербил сподели опита на Турската съдебна академия, но подчерта, че в нея се обучават само магистрати – съдии и прокурори.

Двете страни изразиха воля за обмен на опит и сключване на сътрудничество между съдебните школи на България и Турция в най-близко бъдеще.

Посещението на Главния прокурор на Република Турция у нас се осъществява по покана на Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров.
 

Skip to content