На свое онлайн заседание, проведено на 7.12.2020 г. Управителният съвет на НИП прие Годишен план за дейността на Института за 2021 г.

Планът за дейността на НИП очертава основни мерки и дейности, които се предвижда да бъдат разработени през следващата година в изпълнение на приетите хоризонтални политики, очертани в Стратегическия план на Института 2020 – 2022, приет с решение на Управителния съвет на НИП на 2.12.2019 г.

В условията на продължаваща пандемична ситуация търсенето на баланс между отговорността за здравето на обучаеми, обучители и служители на НИП и формирането и надграждането на необходимия набор от знания, умения и компетентности е ключово предизвикателство в съдебното обучение през 2021 г.

През м. ноември – декември 2020 г. се проведоха онлайн консултации с експертните групи на Програмния съвет за идентифициране на  приоритетни области за обучение през следващата година. В процеса на планиране на обучителната дейност бяха отчетени специфичните потребности от обучение в органите на съдебната власт, поетите международни ангажименти на РБ, както и формулираните цели и насоки в Европейската стратегия за съдебно обучение 2021-2024. Очертаните приоритетни области бяха представени на вниманието на Управителния съвет на Института, на Инспектората към Висшия съдебен съвет и на професионалните съсловни организации на съдиите, прокурорите, следователите и на съдебните служители за предложения, допълнения и коментари.

В рамките на приоритетните области, Националният институт на правосъдието изготвя годишен календар на обученията за 2021 г.

Годишен план за дейността на НИП за 2021 г. 

Приоритетни области в обучителната дейност на НИП за 2021 г. 

 

Skip to content