Днес, 9.11.2018 г. се проведе Денят на самоуправлението в НИП – инициативата се организира в рамките на Днитe на отворените врати, които Националният институт на правосъдието проведе от 1 до 09.11.2018г. под надслов "Открито за съдебната власт".  

 

В Деня на самоуправлението трима кандидати за младши магистрати поеха домакинството на обменната програма за младши магистрати, която се организира по Програма АЯКОС на Европейската мрежа за съдебно обучение, както и решаваха въпроси, свързани с оперативната дейност на Института.

 

След свикано общо събрание на кандидатите за младши съдии, младши прокурори и младши следователи, бе излъчен орган на самоуправление в състав: Диана Асеникова, кандидат за младши съдия, определена за директор в деня на самоуправлението на НИП, Христофор Рачев, кандидат за младши прокурор и Галя Щрасер, кандидат за младши следовател, определени за заместник-директори. 

 

Г-жа Миглена Тачева, директор на НИП предаде управлението на Института на младите ръководители. Първа задача на ръководството днес бе домакинството на Програмата за обмен на младши магистрати АЯКОС на Европейската мрежа за съдебно обучение. 

 

В края на деня, органът на самоуправление представи своите решения и препоръки пред ръководството на Института. Проведе се задълбочена дискусия, в която се обсъдиха текущи въпроси и препоръки за подобряване на условията за провеждане учебния процес на кандидатите за младши магистрати в НИП.

 

Целта на инициативата бе осъществена – кандидатите за младши магистрати бяха поставени в ситуации, в които да поемат отговорност за обучението на своите колеги. Участниците се убедиха, че за да се проведе качествен учебен процес са нужни задълбочена подготовка, колегиалност, инициатива и оперативност при вземането на управленските решения. 

 

 

Skip to content