Директорът на Националния институт на правосъдието Миглена Тачева встъпи във втория си мандат като ръководител на единствената съдебна обучителна институция в България. Г-жа Тачева обобщи устойчивите резултати, постигнати в изпълнение на Концепцията за стратегическо управление на НИП, с която бе избрана за директор през 2016 г.

 

„За 5 години променихме подхода към съдебното обучение като концепция, мащаб и перспектива. Водеща линия стана практическата насоченост на обучителната дейност и неразривната й връзка с работната среда. Създадохме условия за развиване на умения, способности и компетентности извън традиционния учебен процес“, отчете директорът на НИП.

 

Сред целите, които си поставя ръководството на Института, са изграждане на учебен център с кампус на НИП, както и на Национална платформа за обучение на юридическите професии заедно с организациите и институциите, отговарящи за обучението на адвокати, нотариуси, частни съдебни изпълнители, пробационни служители, юридически преводачи, съдебни експерти.

 

Как се повиши качеството на съдебното обучение, предоставяно от НИП, и какво предстои виж тук. 

Skip to content