Дирекция „Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека“ в Министерство на правосъдието организира конференция на тема „Обучение по права на човека: между теорията и практиката“. Конференцията се провежда в рамките на проект Засилване на националния капацитет за изпълнение на решенията на ЕСПЧ, финансиран по програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г. с бенефициент дирекция ППРБЕСПЧ и партньори – Департамент „Право“ на Нов български университет и Норвежкия център по правата на човека към Университета в Осло. 

Събитието ще се проведе на 28-ми и 29-ти април 2022 г. в Аулата на Нов български университет, ул. „Монтевидео“ № 21, гр. София. 

На конференцията са поканени да вземат участие представители на юридическите факултети в България, Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“, магистрати, адвокати, неправителствени организации, както и представители на държавни институции, ангажирани с реформата в юридическото образование. Международни експерти и университетски преподаватели в областта на права на човека също ще се включат в конференцията.

При интерес от Ваша страна, моля да заявите участието си в конференцията в срок до 26 април 2022 г. на ел. адрес: project5@justice.government.bg 

Програма на конференцията

Skip to content