лого eu
logo_du

На 13.04.2022 г. (сряда) ще се проведе дискусия с обучителен модул на тема „Видове актове на Висшия съдебен съвет по раздел II и раздел II А по гл. 9 от Закона за съдебната власт. Процедура по издаване на административни актове, съдебен контрол по законосъобразност“. Акцент в дискусията е анализът, разработен по проект „НИП – модерна институция за съдебно обучение от изследователска общност в състав: Донка Чакърова, съдия във Върховния административен съд и координатор на изследователската общност, Сибила Симеонова, съдия във Върховния административен съд, Юлия Тодорова, съдия във Върховния административен съд, Хайгухи Бодикян, съдия във Върховния административен съд, София Тодорова, съдебен помощник при Върховния административен съд, Вера Лишева, съдебен помощник при Върховния административен съд, Милена Илиева, съдебен помощник при Върховния административен съд.

Анализът на изследователската общност е публикуван на сайта на НИП, раздел „НИП – модерна институция за съдебно обучение – проект ОПДУ“, подраздел „Развиване на изследователски общности – разработени анализи“.

Дискусията ще се проведе присъствено в зала 201 на Националния институт на правосъдието на 13 април 2022 г. (сряда) от 11.00 до 16.30 часа и онлайн чрез видеоконферентна връзка. Заявки за участие се подават до 11.04.2022 г. вкл., чрез системата ИСУПО, достъпна на интернет адрес isupo.nij.bg. Потвърдилите участие в събитието чрез видеоконферентна връзка ще получат линк на посочените електронни пощи. За участие в присъствена форма на събитието е необходимо потвърждение от страна на НИП.

Командировъчните разходи (пътни, дневни и разходи за хотелско настаняване) на потвърдилите присъствено участие са за сметка на проекта.

Лице за контакт: Ралица Русева, програмен координатор, тел. 02 9359 128; ел. поща: ruseva@nij.bg

Проект „Правосъдие през 21. век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистратите и съдебните служители”, по Договор № BG05SFOP001-3.006-0001-С01, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

www.eufunds.bg

Skip to content