В периода 15-19 ноември 2021 г. Националният институт на правосъдието за поредна година е домакин на обменната програма за младши магистрати АЯКОС на Европейската мрежа за съдебно обучение.
12 младши съдии и прокурори от школите за съдебно обучение на Белгия, Германия, Франция и Словения заедно със своите български колеги от випуск 2021/2022 на кандидатите за младши магистрати ще участват в работни посещения, дискусии и лекции, посветени на европейското съдебното сътрудничество.
Зам.-директорът на НИП г-жа Силвия Димитрова приветства участниците в програмата, като им пожела здраве и ползотворна работа при обмяната на добри практики, опит и мнения, които ще повишат знанията и уменията им  като бъдещи съдии и прокурори.
Обменната програма съвпада с традиционната вече за НИП инициатива „Дни на самоуправлението”. Ръководството на Института по отношение на програмата АЯКОС се предоставя на трима избрани кандидати за младши магистрати - г-жа Гюлсевер Сали, бъдещ младши съдия, г-н Георги Коджаниколов и г-жа Светлина Малинова, съответно кандидати за младши прокурор и младши следовател. Те ще приемат предложения и идеи от колегите си и в края на работната седмица ще ги обсъдят с директора на НИП.

Всички категории

Последни новини

Skip to content