В периода 23 – 30 април 2020 г. Националният институт на правосъдието организира обучение, предназначено за съдебните служители в бюрата за съдимост.

 

Обучението се осъществява в рамките на Дейност 3 „Обучителни дейности за развиване на професионалната компетентност и интегритет на магистрати и съдебни служители” по Проект „Правосъдие през 21 век – развиване на професионална компетентност и интегритет на магистратите и съдебните служители”, по договор № BG05SFOP001-3.006-0001-С01, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Основната цел на обучението е да идентифицира въпросите, възникващи при прилагане на Наредба № 8 от 2008 г. за функциите и организацията на дейността на бюрата за съдимост и да уеднакви практиката при предоставяне на административните услуги в различните служби „Бюро „Съдимост” в страната. 

 

Новосъздаденият електронен дистанционен формат на обучението ще предложи повече време за работа по темата, като целта е постигането на по-висока ефективност на курса.

 

Учебните материали и предвидените дискусии за участниците в обучението ще са достъпни чрез Портала за електронно обучение на Националния институт на правосъдието.

 

Организатори на обучението: Анна Гергова – a.gergova@nij.bg и Ралица Иванова – r.ivanova@nij.bg

Skip to content