В периода 08.03 – 18.04.2016 г. се провежда второ издание на дистанционно обучение на тема: ”Антидискриминация”, разработено по проект "Пилотиране на дистанционен обучителен курс по антидискриминация на Програмата „Обучение по права на човека за юристи” на Съвета на Европа (HELP)", финансиран от Фонда за двустранни отношения по Програма BG14 NFM-2013-BG14-1 на Норвежкия финансов механизъм 2009-2014.

В рамките на обучението ще бъдат използвани материали от моделния курс по антидискриминация на Програмата „Обучение по права на човека за юристи” на Съвета на Европа (HELP), които са адаптирани от преподавателите спрямо българското законодателство и практика в областта на закрилата срещу дискриминация.  

В хода на обучението се предвижда провеждането на тематична работна среща с участието на преподавателите и други експерти по темата.

Целева аудитория на обучението са магистрати и съдебни помощници.

Информация за обучението можете да намерите в  раздел "Смесени обучения" в Портала за дистанционно обучение на НИП или от г-жа Корнелия Кирилова, k.kirilova@nij.bg, тел.: 02/ 9359 161.

 

Skip to content