Националният институт на правосъдието започна изпълнението на Дейност 2 „Провеждане на обучения/стажове на магистрати и съдебни служители” по проект „Укрепване на ефективността на съдебната система чрез обучение без граници” по Оперативна програма „Административен капацитет”. Проектът е продължение на приключилия на 02.02.2014 г. проект „Компетентна съдебна система и повишаване на капацитета и ефективността в правораздаването чрез обучение” и си поставя за изпълнение следните специфични цели:

1. Повишаване на професионалната квалификация на магистратите чрез специализирани обучения в страни членки на ЕС;

2. Повишаване на професионалната квалификация на съдебните служители чрез специализирани обучения в страни членки на ЕС;

3. Овладяване на европейски опит в ефективното прилагане на законодателството на ЕС.

 

Съгласно договора за безвъзмездна помощ с УО на ОПАК № K14-24-1/24.07.2014 г. предстои да бъдат проведени обучения в партньорски институции в ЕС за 182 магистрати и 78 съдебни служители, както и обучения в България за 175 магистрати и 75 съдебни служители. Темите на обученията ще бъдат предварително селектирани от НИП и ще се предлагат в периода септември 2014 – юни 2015, като всеки кандидат има право на едно участие на семинар в ЕС и едно участие на семинар в България според Методиката за подбор на магистрати и съдебни служители за обученията по проекта. Участници, посетили обучение в ЕС в рамките на предходния проект, няма да бъдат допускани до същата семинарна тема. Участници, успешно завършили чуждоезиковите обучения по предходния проект, ще бъдат допускани с предимство.

Моля имайте предвид, че поради обема на предстоящите обучителни дейности и големия брой партньорски организации в чужбина (общо 13), повечето от които все още не са публикували каталозите си с обучения за 2015 г., НИП няма възможност да обяви наведнъж всички обучения в рамките на проекта. Това ще става поетапно, според наличната информация и след съгласуване с партньорите от страните членки.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОБЯВЕНИТЕ ДО МОМЕНТА ОБУЧЕНИЯ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ НА САЙТА НА НИП, В РАЗДЕЛ "ОБУЧЕНИЯ ПО ОПАК >> СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ОБУЧЕНИЯ В ЕВРОПА

Skip to content