Комисията за защита от дискриминация  в сътрудничество с Националния институт на правосъдието организира семинар за практикуващи юристи – съдии, адвокати, юрисконсулти на тема „Защита от дискриминация – гражданско-правни аспекти”, който ще се проведе от 23.09-25.09.2009 г. в град Варна, Гранд хотел  „Варна”, зала „Одесос”.

Целта на семинара е да повиши знанията и уменията на практикуващите юристи по приложението на българското и европейското антидискриминационно законодателство. Подробна програма на семинара може да изтеглите от тук.

За участие в семинара не се заплащат такси. Обучителните материали и нощувките на участниците са за сметка на КЗД. Пътните и дневните разходи са за сметка на командироващия орган или участника.

За участие в семинара попълнете тази заявка и я изпратете на КЗД не по-късно от 4-ти септември 2009 г. на посочения пощенски адрес, факс или електронна поща, както следва:

По пощата на адрес:
гр.София, 1125, бул. ”Драган Цанков” №35,
Комисия за защита от дискриминация

По факс:
02/ 870 84 48

По електронна поща:
lawpractitioners@kzd.bg

Броят на участниците е ограничен, което налага в периода 07-09 септември 2009г. да бъде извършен подбор на заявилите интерес за участие при спазване на критерия за балансирано представяне на половете. Утвърдените кандидати ще получат потвърждение за участие до 10-ти септември 2009г., а останалите кандидати ще бъдат поканени на предстоящи през 2010 г. семинари.

През 2008 г. Комисията за защита от дискриминация издаде първия сборник със съдебна практика по приложението на Закона за защита от дискриминация, който ще бъде разпространяван безплатно сред участниците в семинара.

Skip to content