На 26 февруари, сряда, от 11:00 часа в хотел „Глория палас” ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Комплексна и устойчива програма за обучение на магистратите в контекста на пълноправното членство в Европейския съюз”, изпълняван от Националния институт на правосъдието и осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Участие в събитието ще вземат г-жа Моника Димитрова-Бийчър – ръководител на Управляващия орган на ОПАК и членове на нейния екип, г-н Драгомир Йорданов – директор на Националния институт на правосъдието и г-жа Нели Маданска, заместник – директор на института и ръководител на проекта.

Проектът имаше за цел повишаване на компетентността на българските магистрати за прилагане на правото на Еврейския съюз в наказателните, гражданските и административните производства и продължи в рамките на 22 месеца поради засиления интерес от страна на магистратите.

Основните дейности на проекта бяха насочени към:

•    Засилване на преподавателския капацитет на НИП в областите на правоприлагане, обект на мониторинг от Европейската комисия – организирана престъпност, корупция, финансови престъпления.

•    Повишаване на практическата подготовка на българските магистрати при разследване и реализиране на наказателната отговорност по дела за организирана престъпност, корупция, финансови престъпления.

•    Разработване и прилагане на практически насочени програми за обучение по специализирани теми от правото на ЕС.

Skip to content